5 svježih klipova kukuruza
1/2 šalice na kockice isjeckanog crvenog luka
3 kašike jabučnog octa
3 kašike maslinovog ulja
1/2 kašikice soli
1/2 kašikice svježe mljevenog crnog bibera
1/2 šalice svježeg lišća bosiljka (tanko isjeckanog)
Kuhajte kukuruz 3 minute u velikom loncu kipuće, posoljene vode pa ga ocijedite i ubacite u ledenu vodu. Kada se kukuruz ohladi, odrežite zrna do klipa.
Ubacite odrezana zrna u veliku zdjelu. Dodajte crveni luk, ocat, maslinovo ulje, sol i biber. Neposredno prije posluživanja, dodajte i svježi bosiljak. Poslužite hladno ili na sobnoj temperaturi.
1/2 šalice na kockice isjeckanog crvenog luka
3 kašike jabučnog octa
3 kašike maslinovog ulja
1/2 kašikice soli
1/2 kašikice svježe mljevenog crnog bibera
1/2 šalice svježeg lišća bosiljka (tanko isjeckanog)
Kuhajte kukuruz 3 minute u velikom loncu kipuće, posoljene vode pa ga ocijedite i ubacite u ledenu vodu. Kada se kukuruz ohladi, odrežite zrna do klipa.
Ubacite odrezana zrna u veliku zdjelu. Dodajte crveni luk, ocat, maslinovo ulje, sol i biber. Neposredno prije posluživanja, dodajte i svježi bosiljak. Poslužite hladno ili na sobnoj temperaturi.