Sastojci
- 500 g pilećih prsa
- 200 g tjestenine (penne)
- 150 g sira gouda
- 150 g cikorija salate
- 100 g grožđica
- 150 ml jogurta
- 1 dl kiselog vrhnja
- 1 žličica bosiljka
- 1 žličica vlasca
- 1 žličica majčine dušice
- 1 prstohvat ljute mljevene paprike
- balzamički ocat
- maslinovo ulje
- sol i papar
Opis:
Ovo lagano i osvježavajuće jelo idealno je za vruće dane - dat će vam mnogo energije, a neće vam opteretiti želudac. Tajna sjajnog okusa je u umaku: predivnoj aromi vlasca, bosiljka, majčine dušice i maslinovog ulja.
Priprema:
Tjesteninu kuhamo oko 8 minuta (al dente) u posoljenom vodi te je ocijedimo i isperemo u hladnoj vodi. Pileća prsica očistimo od kostiju, začinimo solju i paprom, prepečemo na maslinovom ulju, izvadimo te nasjeckamo na kockice. Goudu također narežemo na kockice. U zdjeli lagano promiješamo piletinu s ohlađenom tjesteninom, sirom, salatom i grožđicama. Jogurt razmutimo sa vrhnjem i žličicom šećera te dodamo acceto balsamico i ostale začine. Salatu začinimo jogurt umakom i poklopljeno pustimo 45 minuta da se sastojci prožmu. Serviramo na tanjuru, a po vrhu dekoriramo vrhovima cikorije i ljutom crvenom paprikom.