Sastojci:
2 tikvice srednje veličine
200 gr cherry paradajza
1 zelena paprika
1 glavica crvenog luka
200 gr Cheddar sira
50 ml majoneze
2 kašike jabučnog osta
2 kašike šećera
1 kašikica sušenog kopra
1/2 kašikice bijelog luka u prahu
1 kašikica soli
1/2 kašikice bibera
- Tikvice prepoloviti uzduž i izrezati na manje dijelove.
- Paradajz, papriku, crveni luk i Cheddar sir također izrezati.
- U većoj posudi sjediniti tikvice, paradajz, papriku, crveni luk i sir.
- U manjoj posudi pomiješati ostale sastojke: majonezu, ocat, šećer, kopar, bijeli luk u prahu, sol i biber.
- Ovu mješavinu dodati smjesi od paradajza i tikvica, pa kašikom sve izmiješati.
- Salatu poslužiti nakon što odstoji 2 h u frižideru.