![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUZvSVlbFZNgtjmwHydjZGhA3Xg3Nm1a2zkVPA0ejDI6vlhDy_Yx3NR8XMQvQqWVYgZATjhUum7P_ON75ar1dmhhkLnEl9CMB84_z8niVFV8YMmOwhaqM4noaSvOW0_Ge7CLZqCCcfMe7E/s200/H_BlitvaM.jpg)
Blitva u bešamelu idealan je topli prilog za mnoga jela, a može se jesti i samostalno.
Sastojci:
1 velika vezica blitve
2 šnite pancete, nasjeckane
3 češnja češnjaka
2 žlice maslaca
2 žlica brašna
1 šalica mlijeka
Sol, papar, muškatni oraščić
Priprema:
Oprati i nasjeckati blitvu.
Kuhati u vodi oko 5 minuta dok listovi ne omekšaju.
Kuhanu blitvu procijediti i pritisnuti kuhačom kako bi izašla suvišna voda.
Popržiti pancetu nekoliko minuta dok ne postane hrskava.
Dodati češnjak.
Dodati kuhanu blitvu i kuhati još nekoliko minuta.
Pripremite bešamel u dugoj posudi te preliti ga preko blitve.
Začiniti po potrebi i poslužiti.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiivx6bQuPn4euacDFfIfPccZAqndiJPJTkktAS-fQIqWdEi4jk5cg4AeyAe-NExGlw-A13QKjO-_KEcEBgwGVsTkTqVrAHY13hpvsiG3h200jqTSYULXcnwwz5tbRyuRk3YFRZ538UAHex/s400/R_Blitva_Besamel.jpg)
![Veza](img/blank.gif)