Sastojci:
- 1 manji crveni luk, sitno nasjeckan
- 15 dkg tostiranog kruha nalomljenog na kockice
- 30 dkg cherry rajčica razrezanih na pola
- 1 omanji češnjak
- Maslinovo ulje
- 2 žličice vinskog octa
- Pola krastavca, narezati po dužini na tanke ploškice
- Svježi celer, sitno nasjeckati
- 4 rotkvice, tanko narezane
- Malo svježeg bosiljka
- Pola šalice peršina
- Kapari, prema želji
- Sol, prema želji
Priprema:
- U zdjeli pokrijte luk hladnom vodom te ga protrljajte među rukama, ocijedite i ponovite par puta puštajući luk u vodi 10 minuta. Ocijedite zadnji put i posušite. Tost posložite u jednom sloju u posudu. Po tome stavite luk i zapecite u pećnici 5 minuta dok tost ne pozlati. Ohladite sve i dodajte rajčice i malo soli. Ostavite 10-tak minuta.
- Za to vrijeme, nasjeckani češnjak pospite prstohvatom soli te istucite tupim dijelom noža kako biste dobili pastu. Umutite u ulje i ocat. To vam je dressing za salatu.
- Na ohlađeni tost i luk dodajte krastavac, celer, rotkvice, bosiljak peršin, kapare i prelijte dressingom. Po potrebi dodajte sol i papar.