Topla salata od rajčica i patlidžana


Sastojci:

  • 500 g rajčica
  • 500 g patlidžana
  • 1 luk, nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka
  • malo chilli papričice
  • malo mljevenog kima
  • malo svježeg peršina
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • po želji jogurt za serviranje

Priprema:

  • Ugrijte pećnicu na 180°C
  • Operite rajčice i prepolovite ih, poprskajte s malo maslinova ulja i posložite na aluminijsku foliju
  • Patlidžane izrežite na kockice (2×2 cm otprilike) i posložite na aluminijku foliju pa i njih i rajčice stavite u pećnicu na pola sata (dok patlidžani ne posmeđe, a rajčice ne omekšaju)
  • U tavi na srednje jakoj vatri ugrijte žlicu ulja, dodajte luk, češnjak i lagano pirjajte dok malo ne požute. Dodajte zatim rajčice i patlidžane pa chilli i kim.
  • Maknite s vatre, kapnite još malo maslinova ulja, posolite, popaprite i dodajte malo peršina.
  • Poslužite toplo po želji s malo jogurta sa strane