Sastojci:
- 500 g rajčica
- 500 g patlidžana
- 1 luk, nasjeckan
- 2 češnja češnjaka
- malo chilli papričice
- malo mljevenog kima
- malo svježeg peršina
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- po želji jogurt za serviranje
Priprema:
- Ugrijte pećnicu na 180°C
- Operite rajčice i prepolovite ih, poprskajte s malo maslinova ulja i posložite na aluminijsku foliju
- Patlidžane izrežite na kockice (2×2 cm otprilike) i posložite na aluminijku foliju pa i njih i rajčice stavite u pećnicu na pola sata (dok patlidžani ne posmeđe, a rajčice ne omekšaju)
- U tavi na srednje jakoj vatri ugrijte žlicu ulja, dodajte luk, češnjak i lagano pirjajte dok malo ne požute. Dodajte zatim rajčice i patlidžane pa chilli i kim.
- Maknite s vatre, kapnite još malo maslinova ulja, posolite, popaprite i dodajte malo peršina.
- Poslužite toplo po želji s malo jogurta sa strane