Salata od rotkvica





Sastojci
  • 6 do 8 rotkvica srednje veličine
  • 2 cijela jaja
  • 1/2 šalice nasjeckanog mladog luka
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 1/2 žličice senfa
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1/2 žličice soli
  • prstohvat papra

Priprema
  • Kuhajte jaja u kipućoj vodi 8 do 10 minuta. Ispirite ih hladnom vodom i ogulite. Jaja prerežite na pola i odvojite bjelanjke od žumanjka. Bjelanjke izrežite na kockice, a žumanjke razmrvite.
  • Pomiješajte majonezu, senf, vrhnje, limunov sok, sol i papar i napravite preljev.
  • Operite i tanko narežite rotkvice. Bjelanjke, rotkvice i preljev dobro izmiiešajte. Prije posluživanja ukrasite mladim lukom i žumanjcima.