Sastojci:
- 1 kg manjih krompira
- 100 ml extra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 češnja bijelog luka
- 5 glavica mladog luka
- 2 kašike isjeckanog peršuna
- 2 kašikice origana
- 75 gr maslina
- 80 gr parmezana
Priprema
- Krompir operite i stavite u posudu za pečenje.
- Pospite 1 kašikicom maslinovog ulja, dodajte začine i prekrijte folijom.
- Pecite krompir 50-60 minuta na 200 °C.
- Pomiješajte 2 kašike maslinovog ulja, isjeckani mladi i bijeli luk, peršun, sol, biber, origano i masline.
- Krompir prepolovite, premažite uljem i začinima, a zatim stavite na roštilj i zadržite 5-10 minuta uz povremeno okretanje.
- Stavite krompir u posudu za posluživanje, pospite pripremljenim dresingom i parmezanom, a zatim poslužite.