Krompir salata sa sirom i maslinama



Sastojci:

  • 1 kg manjih krompira
  • 100 ml extra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 češnja bijelog luka
  • 5 glavica mladog luka
  • 2 kašike isjeckanog peršuna
  • 2 kašikice origana
  • 75 gr maslina
  • 80 gr parmezana

Priprema

  • Krompir operite i stavite u posudu za pečenje.
  • Pospite 1 kašikicom maslinovog ulja, dodajte začine i prekrijte folijom.
  • Pecite krompir 50-60 minuta na 200 °C.
  • Pomiješajte 2 kašike maslinovog ulja, isjeckani mladi i bijeli luk, peršun, sol, biber, origano i masline.
  • Krompir prepolovite, premažite uljem i začinima, a zatim stavite na roštilj i zadržite 5-10 minuta uz povremeno okretanje.
  • Stavite krompir u posudu za posluživanje, pospite pripremljenim dresingom i parmezanom, a zatim poslužite.