Sastojci:
- 200 g dimljene pastrve
- 3 jaja
- 2 krumpira
- dvije šake rukole, matovilca ili potočarke
- šaka crvenog radiča
- glavica luka
- 3 žlice maslinova ulja
- sok jednog limuna
- sol, papar
Priprema
- Krumpire stavite kuhati u ljusci. Skuhajte jaja da budu tvrda. Pustite da se krumpiri malo ohlade pa ih ogulite i narežite na ploške. Isto ponovite s jajima. (Rezač za jaja u ovom je slučaju vrlo praktičan, a možete ga koristiti i za krumpire).
- Očistite i operite salate pa ih narežite na rezance. Luk narežite na polovice pa na vrlo tanke ploške. Pomiješajte ga s krumpirom. Prelijte maslinovim uljem, posolite i obilno popaprite.
- Dodajte miješane salate koje ste prethodno začinili limunovim sokom. Sve dobro promiješajte. Pastrvu usitnite prstima pa dodajte krumpir salati. Ploške jaja stavite odozgo, kad je salata već gotova i začinjena jer će se u protivnom jaja izmrviti tijekom miješanja.
- Savjet: Umak na bazi majoneze ili jogurta s mladim lukom ili svježim začinima također će dobro pristajati ovoj salati. Okus možete pojačati i s nekoliko usoljenih kapara, a hrskavost salate će podići i nekoliko sjeckanih kiselih krastavaca.