Salata od dimljene pastrve


Sastojci:

  • 200 g dimljene pastrve
  • 3 jaja
  • 2 krumpira
  • dvije šake rukole, matovilca ili potočarke
  • šaka crvenog radiča
  • glavica luka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sok jednog limuna
  • sol, papar

Priprema

  • Krumpire stavite kuhati u ljusci. Skuhajte jaja da budu tvrda. Pustite da se krumpiri malo ohlade pa ih ogulite i narežite na ploške. Isto ponovite s jajima. (Rezač za jaja u ovom je slučaju vrlo praktičan, a možete ga koristiti i za krumpire).
  • Očistite i operite salate pa ih narežite na rezance. Luk narežite na polovice pa na vrlo tanke ploške. Pomiješajte ga s krumpirom. Prelijte maslinovim uljem, posolite i obilno popaprite.
  • Dodajte miješane salate koje ste prethodno začinili limunovim sokom. Sve dobro promiješajte. Pastrvu usitnite prstima pa dodajte krumpir salati. Ploške jaja stavite odozgo, kad je salata već gotova i začinjena jer će se u protivnom jaja izmrviti tijekom miješanja.
  • Savjet: Umak na bazi majoneze ili jogurta s mladim lukom ili svježim začinima također će dobro pristajati ovoj salati. Okus možete pojačati i s nekoliko usoljenih kapara, a hrskavost salate će podići i nekoliko sjeckanih kiselih krastavaca.